GORE-TEX®

Hvad er GoreTex® og hvordan virker det?

GoreTex® er en membran / et foer som kan bruges i både fodtøj, tøj, handsker m.m. og findes i utrolig mange varianter til forskellige formål.

Anvendelsen af GoreTex® membranen har revolutioneret hele opfattelsen af åndbarhed og vandtæthed. Med denne innovative membran har man kunnet forene to modstridende egenskaber nemlig vandtæthed og åndbarhed.

Hemmeligheden ligger i den særlige mikroporøse struktur i GoreTex® materialet.

Denne membran i ekspanderet PTFE har 1,4 milliarder porer pr. cm2. Hver eneste pore er 20.000 gange mindre end den mindste vanddråbe. Det betyder at fugtigheden ikke kan passere udefra og ind i fodtøjet. På den anden side er de selv samme porer ca 700 gange større end et vanddampmolekyle (sved), hvilket gør det muligt for fodsveden i fodtøjet at passere indefra og ud, hvorfor sveden hurtigere fordamper.

Foeret i Haix’s GoreTex® fodtøj er fremstillet efter strømpe princippet, hvor alle syninger bliver svejset med et særligt varmeklæbende bånd, der gør foret 100% vand- og kemikalietæt.

I en Haix GoreTex® sko er alle skoens komponenter (skind, tekstiler, etc.) såvel som skoens konstruktion nøje afstemte for at opnå et optimalt resultat.

GoreTex® XCR® er en mere åndbar membran der anvendes i fodtøj med ekstra åndbare egenskaber i overdelen.og adskiller sig i ekstra åndbarhed fra den kraftige 4 lags der anvendes i sko & støvler helt i læder. Membranen yder ellers samme funktion som den traditionelle Goretex membran.

Læs mere om GoreTex® på gore-tex.com

Den vandtætte klimamembran fra GoreTex® må kun benyttes af udvalgte og godkendte producenter, der fremstiller fodtøj i allerhøjeste kvalitet.