Pleje af fodtøjet

Vedligeholdelse af fodtøj

Fodtøjets levetid er afhængig af plejen, forholdene i arbejdsområdet, forureningsgraden og slidtagen.

Den bedste funktion og længste levetid opnås ved regelmæssigt at rengøre og vedligeholde fodtøjet med egnede midler.

  • Efter brug, skal fodtøjet altid stilles et tørt og ventileret sted, og IKKE direkte på/ved en varmeflade, så som en radiator. Stilles fodtøjet et sted hvor der er for varmt vil læderet tørre ind, og have risiko for at knække.
  • Løft gerne indlægssålerne op inden de stilles til tørring, det kan hvis de er meget fugtige anbefales at udstoppe skoene med aviser for at absorbere fugten bedre.
  • Overdelen bør periodisk tørres med en fugtig klud og efterfølgende behandles med en god godkendt skocreme, evt suppleret med et godkendt imprægneringsmiddel.
  • Fodtøjet skal ALTID efterbehandles med skocreme. Brug godkendt skocreme når fodtøjet er rengjort. Plejemidlet smidiggør læderet og frisker farven op. Vores Coxy Skocreme og Imprægneringsspray indeholder Flour-Chemical som gør at fodtøjet bevarer sin åndbarhed.
  • Læder der ikke vedligeholdes mister sin evne til vandafvisning og bøjelighed. I værste fald vil det revne.

Vi ved af erfaring at den daglige pleje kan være svær at overholde, men følger du ovenstående råd vil dit fodtøjs levetid forlænges betydeligt. Samtidig sikrer det dig også at garantien på fodtøjet opretholdes. Skulle der alligevel opstå en reklamation, bør du straks kontakte os.

Pleje af fodtøj med GoreTex® og Sympatex® membraner, må kun gøres med plejemidler som er godkendt til dette. Ellers kan det bevirke at læderets åndbarhed lukkes og membranen derfor ikke kan ånde.

Det anbefales IKKE at bruge læderfedt, på fodtøj med membraner, da det lukker for membranens åndbarhed.

Vores plejemidler kan bruges til alle typer fodtøj, med og uden membraner.